9 Temmuz 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI ISLAK KEK




Merhabalar,

Uzun zamandır aranızda yoktum, aslında sebebi yok bu ayrılığın, fakat çekirdek ailemi ilgilendiren bazı belirsizlikler var hayatımız da son günlerde hep o işlerle kafam meşgul olduğu için içimden blog dahil olmak üzere hiçbirşey yapmak gelmiyor. Bu belirsizlikler canımı sıkıyor çünkü o nedenle bu yıl yapmayı arzuladığımız küçük tatilimizi bile hala tam netleştirip nereye gideceğimize karar veremedik...Eylüle iki dersim kaldığını yazmıştım onlara bile doğru düzgün çalışmak gelmiyor içimden... Evime bile doğru düzgün vakit ayırıp da ne bir temizlik ne de bişey yapabiliyorum. Neyse Allah sağlık sihhat versin gerisi bir şekilde yol alır diyorum. Bugünlerde oğlum boğaz enfeksiyonu çekiyor, dün dr.gittik bir torba ilaçla eve döndük. Çocuklar hasta olunca hayat duruyor sanki, tek o iyi olsun ben hiçbirşey istemem diyor insan... Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı güzel ömürler versin inşallah....
Gelelim tarife bu güzel kek mi desem pasta mı desem tarifini geçen gün sevgili Luluşun sayfasından aldım, kendisinin sağ klik yasak olduğu için tarifi kağıda elle yazmak zorunda kaldım. Akşam iş çıkışı markete uğrayıp eksik malzemeleri tamamlayıp eve geçip mutfağa doğru hemen yol aldım. Çünkü pazar günü oğlum tv izlerken bir ara yanıma geldi anne ben pasta istiyorum dedi bende işimi bitirince ona kağıtlı pasta yapacağımı söyledim kabul etmedi, ben değişik sulu pasta istiyorum dedi. Sanırım sulu pastadan kasıt yaşpasta istiyorum demek istedi :) Baktım Papatyam Luluşun tarifide hem oğlumun istediğine uyuyor hem de benim için yapması en kolay bir tarif olduğu için Lulunun pastasını yapdım, çokda güzel oldu. Herkese tavsiye ederim...
Tarifimi P.D.Ç.S. 26 ev sahibesi canım arkadaşım Hurişime gönderiyorum ve kendisine kolay gelsin diyiyorum...
ÇİKOLATALI ISLAK PASTA (Oğlum koydu adını)



Malzemeler
Keki için :
4 yumurta
3 çay bardağı toz şekeryarım çay bardağı sıvı yağ (tarifde yokdu ben ekledim)
4 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için :
1 büyük su bardağı süt (su da olabilirmiş) , 1 tatlı kaşığı silme türk kahvesi (tarifde nescafe idi benim evde kalmamışdı ben türk kahvesi kullandım) , 2 yemek kaşığı toz şeker
Soslar için:
1 paket muzlu creme ole + hazırlamak için 2.5 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu + hazırlamak için 2.5 su bardağı süt
Nasıl mı Yaptım ?
Derin bir çukur tasın içinde un, kakao, vanilya, kabartma tozunu kaşıkla karıştırdım. Çırpma kabına yumurtlarımı kırıp, üzerine toz şekeri ekleyerek 2 katı olana kadar havalandırarak çırpdım. Sütü ve yağı ekleyip iki dakika daha çırpdıkdan sonra üzerine diğer kaptaki unlu karışımı ilave edip havalandıra havalandıra önce düşük sonra hızlı 4-5 dk kek hamurumu çırpdım. Dikdörtgen uzun borcamı iyicemen yağlayıp hamuru borcama döküp her tarafına kaşık yardımıyla yaydım. Diğer kek hamurlarına göre çok az katı olduğu için kendiliğinde tepsiye yayılmadı çünkü. Fırını 2-3 dk 100 C de ısıtıp 180 e aldım ve kekimi fırına verdim... Kek pişerken muzlu creme oleyi üzerindeki tarife göre hazırladım, ardından çikolatalı sosu da pişirip soğumaya bıraktım, kabuk bağlamaması için ara ara karıştırdım.Kek pişince fırından alıp, 4-5 dk soğuttum. Bir büyük su bardağı sütün içine kahveyi ve tozşekeri katıp karıştırdım. Sonra kekin her tarafına şerbet gibi gezdirdim. Çekmesi için 2-3 dk.bekledikden sonra muzlu creme oleyi kekin hertarafına güzelce yaydım, en sonda çikolatalı sosunu döküp iyice yaydıkdan sonra 15-20 dk mutfak ortamında bekletip buzdolabına kaldırdım... Buzdolabında 1 saat kadar kaldıkdan sonra tüketinceye kadar üzerine streç film çektim (Çikolatalı sos kabuklanmasın diye)
Gerçekden çok nefis ve yapması kolay bir pasta oldu....Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve Papatya Prensese de tarif için teşekkür ediyorum..
Şimdilik Hoşçakalın, Mutlu kalın ................