27 Mart 2008 Perşembe

BUYRUN SOFRAYA :)))





Merhaba,
Artık haftada bir yazı yazmak bende gelenek oldu. Ama inanın bu aralar hiç fırsatım olmuyor. İş yerinde ya öğlen tatillerinde ya da akşam çıkmadan 15 dk.önce bloglarıma bakabiliyorum. İş yerindeki bu yoğunluğun üstüne birde sağlık problemleri yaşıyorum.Birkaç gündür anormal baş dönmesi ve burun kanaması oluyor bende, işlerim o kadar yoğun ki dr.gitmeye fırsatım bile olmadı. Artık bu akşam bir dr.a gidip biran önce bu baş dönmesi ve burun kanamasının sebeplerini öğrenmemiz lazım. Tabi bunun yanında oğlumda hasta, şu salgın nezleye yakalanmış yavrum, felaket öksürüyor. Gündüzleri annem akşamlarıda ben nerdeyse günde dört kez bal, limon, tarçın, ılık su karışımı veriyoruz ayrıca ilaçlarıda içiriyoruz ama hala düzelemedi zuzum. Allah hasta olan herkese acil şifalar versin. Bu arada oğlumun wc eğitiminin gündüz kısmını şimdilik tamamladık, kaldı gecesi bakalım artık onu ne zaman halledeceğiz. Yalnız benim küçük çocuklu annelere bir tavsiyem var, sakın bu tarz eğitimler için acele etmeyin, ben çok araştırdım en ideali 2 yaş ile 3 yaşa arası imiş benim oğlumda 3 yaşında öğrendi. Biraz geç oldu ama güç olmadı. Bütün annelere Allah kolaylık versin....
Evet gelelim soframıza Mart 15 de eski işyerimden arkadaşlarımla (Halkbank) günüm vardı. Günümüzün ev sahibide benim hem Halkbankdan hem şimdiki işyerimden arkadaşım Lale Abla. Kendisi resimlerden de anlaşılacağı gibi çok hamaratdır. Benim çalışan bir eş ve anne olarak örnek aldığım çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Blog aleminde bizim kanalda kendisine ait bir blogu yok ama hemen hemen herkesin blogunu birkez de olsa dolaşmıştır. Aldığı tarifleri üşenmeden dener. Altdaki salatada bir arkadaşın blogundan aldığı bir tarifle ortaya çıkmış. Sofradaki herşey birbirinden güzeldi ama ben iki tarifini vereceğim.

Ama öncelikle sofradakileri saymam lazım dimi ama :

Kısır (sağolsun benim için özel acısız da yapmışdı)
Mevsim salatası
Mor lahana salatası
Zeytinyağlı sarma
(Lahana ve ÜzümYaprağından)
Tost ekmeği salatası
Tavuk sarma
Pastane kurabiyesi
Açma çörek
Patatesli kol böreği
İki renkli kurabiye
Profiterol
Pratik yaş pasta




TOST EKMEĞİ SALATASI





Tarif ufukmutfakda sitesinden alınmıştır. O nedenle bende ordan alıp aynen yazdım...Ufuk arkadaşımıza da böyle güzel bir lezzeti bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

Malzemeler ;

1 paket tost ekmeği, 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü, 200 gr kadar süzme yoğurt, 200 gr kadar mayonez, 2 diş sarmısak, 1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için ), 1 adet haşlanmış yumurta, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı pul biber, tuz, yeterince dereotu ( süslemek için )

Yapılışı;

* Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.

* Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.

* Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.

* Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.

* İkinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.

* Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.

* Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

* Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.

* Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.

* Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.


PRATİK YAŞ PASTA






(üstdeki resimler neden büyük bu neden küçük diye düşünürseniz; üstdekileri fotoğraf makinası ile çektim, makinanımın şarzı bitince tatlıları cep telefonumla çektim.O yüzden pastanın resmi böyle küçük oldu)

Kek malzemesi;
4 yumurta
1 su bardagı şeker
1 su bardagı un
1pk kab tozu,1 pk vanilya,1 pk kakao
Yarım çay bardağı ılık su
Kreması;
2 poşet kremsanti ,
1 kutu krema(200 ml),
200ml kakaolu süt
süslemek için damla çikolata ,
kıyılmış bitter çikolata
Yapılışı;
*İlk önce kremsantiyi hazırlayın ,içine kremayı da boşaltıp 2-3 dakika çırpın. Buzdolabına koyun.
*Kek yapımı için yumurtanın sarılarını ve beyazını ayıralım. Bir kapta beyazları köpürtelim,sekeri ve vanilyayı ekleyip,iyice karıştıralım. Daha sonra sarıları da ekleyip çırpalım,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip,kariştıralım. En son yarım cay bardagı ılık su ekleyip 2 dk karıştıralım.
*Yaglanmış kelepçeli kalıba döküp pişirelim.
*Soguyunca ikiye keselim. Hazırladıgımız kremanın birazını içine sürelim.Diğer parcayı kapatıp,kalan kremayı etrafına sürelim.
*İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.....


Eeee artık bugünlük yeter sanırım ben kaçıyorum, sanırım bir hafta sonra anca yazarım :))))

Hoşçakalın.....


9 yorum:

Adsız dedi ki...

CANIM BENİM GÜNAYDIN KIYAMAM SANA ÇOKMU ÇALIYOSUN..SABRET CANIM SONUNU SEYREYLERSİN İNŞALLAH.
MASADAKİLERDE SÜPER ARKADAŞININ ELİNE SAĞLIK MAŞALLAH KUŞ SÜTÜ EKSİK..
BİRDE OĞLUN İÇİN GERÇEKTEN WC ALIŞKANLIĞINI DRLAR 2.YAŞTAN AŞAĞIYA TAVSİYE ETMİYOR.ÇÜNKÜ ÇOCUĞUN WCYE ALIŞABİLMESİ BU KOMUTLARI UYGULAYABİLMESİ İÇİN O BÖLGENİN KASLARI KASILMA OLAYINI 2 YAŞ CİVARINDA ÖĞRENİYORMUŞ.BUNU BEN YILLAR ÖNCE OKUMUŞTUM EN BÜYÜK OĞLUMA TAM 2 YAŞI DOLDURDUDA ÖĞRETTİM DİĞERLERİDE PEŞPEŞE BAKTI EV HALKI BİRYERE GİRİYOR ÇIKIYOR BİZDEMİ GİRELİM YAPALIM :))))DEDİLER GÖREREK ÖĞRENDİLER:)))
CANIM BENİM KENDİNE İYİ BAK BÜYÜK OĞLUMUNDA DURUP DURURKEN BURNU KANARDI DRA GİTTİ ENFEKSİYON KAPMIŞ İLAÇLARI KULLANIYO HALA GEÇTİ ŞÜKÜR..
HAYIRLI CUMALAR CANIM ABLAM SEVGİLER.

sarımutfak-hande dedi ki...

canım öcelikle geçmişolsun acil şifalar dilerim.bir an önce doktora git ihmal etme.sofrada harika orada olmak isterdim .salata pasta gibi maşallah
hayırlı cumalar
iyi haftasonları sana canımcım

uygarimizlahayat dedi ki...

OOOOOOOOOOOOOO masa muhteşemmmmmmmmm görünüyor, hımmmm neler var neler, ellerine sağlık, hayırlı cumalar, iyi haftasonları...

Feyza Fidan dedi ki...

Vayyy anacım vayyy, hemşerim benim neler yemişsiniz öyleee, bayıldım sofranıza, arkadaşının ellerine sağlık,
Canım Nagehanım, inşallah bişiciğin yoktur, dr dönüşü güzel haberlerini bekliyorum,, Zuzunada geçmiş olsun,
Kocaman öptüm seni...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ayyyy bu ne güzel bir masa böyle yok yok maşallah.Orada o masada olmak varmış...Hepsi için ellerine sağlık nefis olmuşlar...Bu arada çok geçmiş olsun canım önemli bir şey değildir umarım...Sağlık ihmale gelmez bir an önce dr.git canım öpt...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım
hepsi harika görünüyorr
hazırlayanların elelrine sağlık

yiyenlerede afiyet olsunn
hayırlı cumalar
mutlu haftasonları
sevgiyle kal

ayrıca sanada oğluşuna da çoook geçmiş olsun.İnş.önemli bir şey değildir rahatsızlığın ama erteleme dr ye gitmeyi

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

offfffff hepsi birbirinden lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım...ayrıca çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim öpüyorum sevgiler

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

çok çok geçmişler olsun canımcım...güzel haberlerini bekliyoruz...masa da bir ben eksikmişim:))))herşey nefis...
wc eğitimine bende nasıl başlayacağım hiç bilmiyorum,bugün konuştuk bizde eşimle:)zorlu bir süreç sanırım.benim yavru tam 1,5 yaşında olmak üzere:)herşeyin hayırlısı...
öptüm tatlım seni

Ayse Pamuk dedi ki...

ben o sofraya koşa koşa otururum ellerine sağlık hele o tost ekmeği saltası çok ilgim, çektiii